Logotyp, Hela Umeås godisbutik

En vacker morgon, högt uppe i bergen, någonstans i en dal i gränslandet mellan Indien och Bangladesh, föddes år 1977 Herr Apa. Då var han såklart inte Herr Apa, utan snarare baby Apa.


Han levde med sin familj i ett  frodigt landskap med vackra vattendrag, och där djur som vi i Sverige aldrig sett till, befolkade skogar, djungler och sjöar.


Baby Apa växte upp till en klok apa och det enda som gnagde i hans bakhuvud var bananerna. Bananerna som han  ätit sedan han låg i sin mammas armar. Frukost-bananerna, Lunch-bananerna och middags-bananerna. Det var väl inget fel på dem, men han hade å andra sidan aldrig smakat något annat än just bananer.


Han hade hört från en annan, mycket gammal och vis apa, att det fanns annat att äta. Något som hette Mango. Det skulle smaka som en dröm! Något annat som var lika gott hette Apelsin, och framförallt fanns det något som skulle heta godis. Små bitar av fantastisk smak koncentrerad till en enda liten färgglad bit.


Inget av det här fanns i den vackra dal där Herr Apa bodde och en dag bestämde han sig för att ge sig ut i världen för att upptäcka världens smaker.


Sedan dess har han rest! Vandrat, åkt tåg, cyklat och seglat runt jorden för att upptäcka jordens alla smaker. Vilken fantastisk smakresa han gjort! Vi har fått ta del av den genom alla fina vykort han skickat oss under åren.


Gissa om vi blev glada när han ringde oss från en telefonkiosk i ett regnigt London och  berättade att han hade bestämt sig. Han skulle flytta till Umeå och öppna en godisbutik. I den tänkte han samla alla sina favoriter från de 14 år han rest runt och upptäckt smaker och godis från jordens alla hörn.


Och nu har det hänt, välkommen in till Apans godisbutik på Ersboda!

Drömmen om godis.